• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/baskent.freze.1
takip

 

 

 

SATIŞ ORTAKLARIMIZ
SATIŞ ORTAKLARIMIZ






REKLAM

 

  • Bakan Çağlayan: Türk Sanayisinin Yeni Bir Anlayışa İhtiyacı Var - 27/11/2013
  • Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin ve Türk sanayisinin yeni bir anlayışa ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, "Yeni dönemde her birimiz uluslararası marka olmak zorundayız. Bugün Türkiye’deki ilk 100 markanın toplam marka değeri sadece 31 milyar dolar. Coca Cola’nın marka değeri 72 milyar dolar. Bir Samsung’un marka değeri ise tek başına 59 milyar dolar. Bu konuda çok almamız gereken yol var." dedi.
    HIDROMEK, Japon Mitsubishi Heavy Industries’in Motor Greyden iş kolunu Tayland’da yerleşik Greyder üretim tesisini ve tasarım, üretim, teknolojisi ve satış sonrası hizmetleriyle birlikte satın aldı. Satın alma işleminin ardından firmalar arasında yapılacak anlaşma, Ankara Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen törende imzalandı. İmza törenine Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir Hidromek’in Yenitim Kurulu Başkanı Hasan Basri Bozkurt ve iş dünyasının önemli temsilcileri katıldı.
    Toplantıda konuşan Zafer Çağlayan önemli açıklamalarda bulundu. Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nin ‘memur şehri’ olarak belirtilen Ankara’ya büyük katkı sağladığına işaret eden Bakan Çağlayan,  "Ankara sanayinin de başkenti haline geldi." dedi. Çağlayan, Türkiye’deki firmaların artık ürünlerini dünyanın dört bir yanına götürdüğünü söyledi. İthal edilen ürünlerin artık dünyanın önemli merkezlerinde üretilerek Türkiye’nin ham madde ihracatını orada yapacağını ifade eden Çağlayan, istikrarın ve güveninin ne olduğunu çok iyi bildiklerini, bu anlamda artan ihracatında bunun göstergesi olduğuna dikkat çekti.
    "TÜRK SANAYİSİNİN YENİ BİR ANLAŞIYA İHTİYACI VAR"
    Çağlayan yapılan çalışmaları ‘Yeni Türkiye’nin bir makas değişimine gitmesi şeklinde yorumladı. "Bu dönemde, ARGE, İnovasyon olmazsa olmazdır." diyen Çağlayan, ulusal değil uluslararası bazda çalışan, yatırım yapan anlayışı getirmek gerektiğini vurguladı. Bunun için teşvik sisteminin yüksek katma değeri olan ARGE ve inovasyonu desteklediğini vurgulayan Çağlayan, şunları kaydetti:
    "Türkiye’nin ve Türk sanayisinin yeni bir anlayışa ihtiyacı var. Yeni dönemde her birimiz uluslararası marka olmak zorundayız. Bu gün Türkiye’deki ilk 100 markanın toplam makro değeri, sadece 31 milyar dolar. Coca Cola’nın marka değeri 72 milyar dolar. Bir Samsung’un marka değeri ise tek başına 59 milyar dolar. Bizim ilk ilk 100 şirketimizin marka değeri toplamda 31 milyar dolar. Bu konuda çok almamız gereken yol var. Bu konuda firmalarımızın dünyaya tanıtılmasında Ekonomi Bakanlığı’mıza önemli görevler düşmektedir. Bu anlamda, ümit ediyorum ki, iş dünyası bunu dikkate alır. Türkiye’de siyasi, ekonomik istikrar devam ettiği müddetçe, Çözüm Süreci devam ettiği müddetçe Allah’ın izni ile 2023’ü, o tarihten yakalayacağımızdan endişemiz yoktur. Bütün mekanizmalarımızı bu sistem üzerine kuruyoruz."
    "2023 İÇİN HER BİRİMİZE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR"
    Çağlayan, "Şimdi 10 yıl öncesi programlayan Türkiye var." diyerek, 2023’ün kendileri için manevi bir değeri olduğunu söyledi. Türkiye için o tarihin adının 'çağı yakalamanın adı' olduğu gibi, aynı zamanda 'Türkiye’nin kuruluşunun 100’üncü yılı' olduğuna vurgu yaptı. Çağlayan, "Cumhuriyeti bize veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk üretmek ve onun arkadaşlarına yakışın nazır bir Türkiye bırakmamız gerekiyor. 2023 yılı için her birimize önemli görevler düşüyor." ifadelerini kullandı.
    "MAKİNE SEKTÖRÜ 100 MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPMALI"
    Çağlayan 2023 hedefleri arasında makine sanayinde 100 milyar dolar ihracat yapmasının ön görüldüğünü belirtti. Bu açıdan makine ihracatına, çok önemli görevler düştüğünün altını çizen Çağlayan, şöyle devam etti:
    "500 milyar’lık ihracatın yüzde 20’sinin makine sektörü tarafından karşılanması gerekiyor. 100 milyar dolarlık pastanın, 14-15 milyar doları bu sektörden karşılanmalı. Allah’ın izni ile HİDROMEK bunun yüzde 10’unu tek başına karşılayacak. Türkiye 500 milyar dolarlık ihracatı bu şekilde gerçekleştirecek. Bugün makine sektöründen dünyanın aldığı pay, 748 milyar dolar."
    "EKONOMİ BAKANLIĞI İLE İRTİBATA GEÇİN"
    Bakan Çağlayan HİDROMEK’e yapacakları araştırmalar ve ARGE için 200 bin dolara yakın hibe destek verdiklerini de kaydetti. Eximbak’ın da 2 yıl ödemesiz 7 yıl ödenmek koşuluyla şirkete kredi desteği verdiklerini de belirten Çağlayan, programa katılan sanayici ve iş adamlarına da "Bu anlamda, sizleri de bu konu üzerinde durmanızı ve bakanlığımız ile çok daha fazla irtibata geçin." tavsiyesinde bulundu.
    "HEDEFİMİZ İŞ MAKİNALERI İHRACATINDA 2023 ÖNGÖRÜSÜNÜ YAKALAMAK"
    HİDROMEK Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Bozkurt da yaptığı konuşmada, bugün satın alma ile birlikte yurt dışındaki üçüncü yatırımlarını gerçekleştirdiklerini söyledi. Mevcut ürünlerin hızla gelişen, Asya ürünlerine pazarlanmasını ve satılmasını sağlayacağını ifade eden Bozkurt, hedeflerinden "2023’te yapılması hedeflenen 12 milyar dolarlık iş makineleri hedefi için HİDROMEK olarak bu hedefe ulaşabilmek için 10 yıllık plan yaptıklarını belirtti. Bozkurt, "2023’te ihracatımızın 1,10 milyar dolara ulaşması, ciromuzu 2,10 milyar dolara ulaşmasını hedefliyoruz. Bu da iş makinelerinin 2023 hedefi için verilen yüzde 14’lük hedefi gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz. Bu hedef çerçevesinde, yeni üretim tesisleri için yatırımlar yapıyorum." şeklinde konuştu.

    Duyuru Arşivi

  • İLGİLİ
  • CNC TEZGAHLAR İÇİN ELMAS UÇLAR , KESİCİ TAKIMLAR İÇİN TIKLAYIN
  • OTOMOTİV YEDEK PARÇADA EN UYGUN FİYATLAR İÇİN TIKLAYIN
  • SİTEDE HERHANGİ BİR ÜRÜNÜ KREDİ KARTINA TAKSİTLE SATIN ALABİLMEK İÇİN TIKLAYIN.
  • DİSK TİPİ YAĞ SIYIRICI KAMPANYASI
  • ANKARADA E30 E36 SUNROOF DİŞLİSİ
  • Ankara Hobby otomatik şanzuman
  • Ankara Yağ sıyırıcı ile geri dönüşüm imkanı
  • Ankaradaki Freze Cnc merkezi oluyouz
  • Makine ihracatında büyüme 3 kat fazla
  • Bakan Çağlayan: Türk Sanayisinin Yeni Bir Anlayışa İhtiyacı Var
  • İŞ GÜVENLİĞİ İÇİN RADİKAL ADIMLAR
  • Makine sektörünün üretimi toplam sanayi üretiminden hızlı artıyor
  • NEDEN KAĞIT BARDAK
  • GO KART, BUGGY. ATV,UTV İÇİN OTOMATİK ŞANZUMAN
  • Ase Ambalaj Üretim Potansiyeli Artışı



  • Döviz Bilgileri
    AlışSatış
    Dolar32.429932.5599
    Euro34.801134.9406
    Saat